5
1 h 40 min
Pearoog
Gluteenivaba
Või ja meega küpsetatud ahjukana
See on lihtne retsept, mille lõpptulemusena valmib üks mahlane ahjukana. Pisikese kiiksuna on broileri maitsestamisel kasutatud kaneeli ning mett, mis täiustavad maitseid!
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud broiler
- meresoola, pipart
- 0,25 tl kaneeli
- 1 sl vedelat mett
- 1 sl mahedat sinepit
- 2 suurt küüslauguküünt
- 75 g võid
- 4-5 kartulit
- 1 pastinaak
Valmistamine
Kuivata kana korralikult majapidamispaberiga ning hõõru seest ja väljast soola ja pipraga kokku. Aseta kana ahjuvormi (rind üleval pool). Raputa peale kaneeli ning hõõru kokku mee ja sinepiga. Seejärel lõika kooritud küüslauguküüned kolmeks ning laota kanale. Kõige peale pane võitükid. Lisa ahjuvormi ka kooritud kartuli- ning pastinaagitükid. Küpseta ahjus kaanega kaetult 180 kraadi juures u 1 tund ja 30 minutit.