Võiriis ahjukana lisandiks
Rannamõisa maitsestatud ahjukanad on tuntud oma lihtsa valmistamisviisi poolest. Aseta ahjukana koos küpsetuskotiga ahju ning seejärel valmib umbes pooleteise tunniga kogu perele maitsev ahjupraad. Mida serveerida aga ahjukana kõrvale? Üheks võimaluseks on pliidile samal ajal valmima panna riisiroog, mis tänu oma kreemisusele ja maitsele kannab nimetust võiriis. Tegemist on maitserohke ja lihtsasti valmiva lisandiga, mis passib hästi linnuliha kõrvale!
Koostisosad
-
- 2 dl (pikateralist) riisi
- 1 väiksema laimi pressitud mahl
- 5 dl kanapuljongit
- 50 g võid
- 2 küüslauguküünt (poolita!)
- värsket tilli
- soola (soovi korral)
Valmistamine
Pane kõik ained potti (va till ja sool) ning lase roal keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning lase madalal tulel podisedes roal valmida (selleks kulub ca 20-30 minutit). Ära unusta vahepeal segada, et riis põhja kinni ei jääks. Vahetult enne valmimist, sega juurde hakitud till ning soovi korral maitsesta.
Serveeri koos Rannamõisa ahjukanaga: